EN
NL
Contact Menu
play video
Het Helpende Bord
Het Helpende Bord
Het Helpende Bord
Het Helpende Bord

Uitdaging

Het is de missie van HAK om iedereen te helpen meer groente te eten. Een hele kluif, want groente, daar eten we in Nederland structureel te weinig van. En dat begint jong: maar een handvol kinderen krijgt de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid binnen. Terwijl de leeftijd van 4 t/m 8 jaar cruciaal is: dan leg je de basis voor een eetpatroon.

Oplossing

Het Helpende Bord: een intelligent bord dat kinderen helpt om onbewust meer groente te eten. Ontworpen op basis van wetenschappelijke inzichten van Wageningen University & Research. In het design zijn verschillende principes verwerkt die kinderen ongemerkt de goede kant op sturen.

We hebben de merkmissie van HAK vertaald naar een fysiek product waar iedere ouder thuis aan de eettafel mee aan de slag kan. Het bord is te koop bij de Bijenkorf, en de campagne ging via pr, social media en influencers.

Resultaten

De eerste resultaten zijn overweldigend: naast de vele aandacht in de nationale en internationale pers was de eerste voorraad borden al binnen drie dagen uitverkocht.